Southwest USA 2022

De vlucht reis

De vlucht naar het beginpunt Los Angeles wordt of een directe vlucht vanuit Amsterdam of vanuit Düsseldorf.
Maar het kan ook een vlucht met een overstap in Europa zijn, dit zal afhankelijk zijn van de prijs en de totale reisduur. Het kan namelijke zijn dat een vlucht vanuit Düsseldorf met overstappen in Amsterdam goedkoper is dan een directe vlucht vanuit Amsterdam. Raar maar waar.

Dit is toch wel de grootste uitdaging om een zo goedkoop mogelijke vlucht te vinden. Zeker als je heel wat te wensen hebt. Geen tussenstops en een Nederlandse maatschappij. Dan blijft er maar weinig over, de KLM

Op alle forums gezocht, wat is de beste tijd om te boeken, welke site gebruik je etc.De eerste keer dat ik op de KLM site de prijs opzocht, eind oktober, stond deze op €1250. Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Los Angeles. De prijzen schommelden tussen de €850 en €1350.
Vliegen op een andere luchthaven, San Diego, Las Vegas of San Francisco maakten ook niet zo veel uit.

Tot ik een tip kreeg om toch eens te kijken naar een vlucht vanuit Dusseldorf. Dit was de gouden tip. Dit was op dat moment gewoon €500 goedkoper.Wel een tussenstop dus, maar gewoon op Schiphol.

En het debiele van het verhaal is dat ik vanuit Dusseldorf met een cityhopper naar Schiphol vlieg en daar dan op het zelfde vliegtuig stap die ik anders voor €1250 geboekt zou hebben als il vanuit Schiphol  zou vertrekken.

Klik hier om aan te passen